Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Sedef Ecer

Tiyatro - Sinema - Televizyon - Radyo

13 Temmuz'da Avignon'daydık

Publié le 6 Juillet 2012 par Sedef Ecer Turkce

Yeni oyunumuzla 13 Temmuz'da Avignon Festivali'nin prestijli mekanlarından Doms Tiyatrosundaydık. Seyircilere ve ortak yapımcılarımıza projemizi sunduk.

 

Joelle Cattino'nun sahneye koyacağı oyunu Belçikalı yazar Stanislas Cotton ve Fransız yazar Michel Bellier ile birlikte, "altı elle" yazdık.

 

AVI MAR VA JUSQUE

 

                                                    GİT GİDEBİLDİĞİN YERE

Marsilyalı tiyatro topluluğu Dynamo Théâtre’ın siparişi üzerine, üç frankofon yazar bir araya geldi, « göç » ve « kadın » temalarından yola çıkarak « kübist bir portre » yarattı. Bu destansı üçlemeyi Sedef Ecer, Türkiye’nin doğusundan Akdeniz’e uzanan bir yolculukla açıyor. Michel Bellier karakterleri Marsilya’dan kuzeye götürürken , Stanislas Cotton ise öyküye son noktayı Belçika’da koyuyor.  Proje şimdiden Marsilya, Grasse, Port de Bouc, Belçika Molenbeek Tiyatrolarıyla Avrupa Kültür başkenti Marseille Provence 2013 programında yer almakta.

Ekim ayında İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde bir okuma yapacağız. Joëlle Cattino yönetiminde Sedef Ecer, Tilbe Saran ve Fehmi Karaaslan tarafından yapılacak okumanın ardından yazarlar ve sanat ekibi ile bir de söyleşi gerçekleştirilecek. Aynı okuma Paris'te Wallonie Bruxelles Sanat Merkezi'nde bu kez Fransız oyuncularla gerçekleşecek ve Kasım ayında provalar başlayacak.

 

Fotograf: Lansman

 

Théâtre des Doms

 

Avignon 2012

 

 

 

Commenter cet article